Get ( Användarnamn )

Returnerar namnet på FileMaker-användaren enligt vad som har angetts på fliken Diverse i dialogrutan Inställningar.

Format

Get ( Användarnamn )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

För varje FileMaker-klienttyp returnerar den här funktionen följande:

För klienten ...returneras följande
FileMaker Pro användarnamnet som specificerats av användaren under Inställningar (se Ange allmänna inställningar)
FileMaker Go användarnamnet som specificerats av användaren i menyn Inställningar
FileMaker WebDirect värdet [WebDirect-<xxxxx>], där <xxxxx> är de sista fem siffrorna i aktuellt beständigt ID (se Funktionen Get ( BeständigtID ))
FileMaker Script Engine (script på serversidan)
  • schemats namn, om scriptet körs av ett schema

• <scriptnamn> - <kontonamn> <x>, där <x> är antalet script som körts sedan FileMaker Script Engine startades

FileMaker Data API,
Anpassad webbpublicering,
ODBC/JDBC,
OData
kontonamnet som används för att autentisera

Viktigt  Använd Funktionen Get ( Kontonamn ) för större säkerhet för att spåra och hantera användaråtkomst: en användare kan inte ändra det kontonamn som används för att logga in i en databasfil.

Exempel 1

Returnerar Stina Larsson om Stina Larsson är den aktuella användaren. Exempelscript finns i Scriptsteget Lägg till konto.