Get ( Fleranvändarstatus )

Returnerar ett tal som motsvarar delningsnivån för filen i FileMaker-nätverket.

Format

Get ( Fleranvändarstatus )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

nummer

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Returnerar följande:

• 0 om nätverksdelning är inaktiverad
  • 1 om nätverksdelning är aktiverad, du har öppnat databasfilen från värddatorn och antingen alla användare eller en viss grupp av användare (beroende på behörighetsuppsättning) har nätverkstillgång till databasfilen.
  • 2 om nätverksdelning är aktiverad, du har öppnat databasfilen från klientdatorn och antingen alla användare eller en viss grupp av användare (beroende på behörighetsuppsättning) har nätverkstillgång till databasfilen.

Kommentarer

• Om den aktuella beräkningen är lagrad och du anger kontexten utvärderas den här funktionen med utgångspunkt i angiven kontext, annars utvärderas den med utgångspunkt i det aktuella fönstrets kontext.

Exempel 1

Returnerar 0 om andra användare inte har tillgång till filen.

Exempelscript finns i Scriptsteget Öppna databasen för gäster.