Get ( Scriptparameter )

Returnerar scriptparametern som överförs till det aktuella scriptet.

Format

Get ( Scriptparameter )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

7.0

Beskrivning

Använd den här funktionen som en del av en beskrivning som utvärderas i ett script.

Scriptparametrar kan skickas till ett script via en knapp, en scripttrigger, ett annat script, en genväg (FileMaker Pro i macOS eller FileMaker Go) eller JavaScript i en webbvisare. Mer information finns i Scriptsteget Utför script.

Exempel 1

Rensar innehållet i fältet som anges i scriptparametern och navigerar till fältet, om du gör så att fältobjektets namn överensstämmer med fältnamnet (mer information finns i Namnge objekt). Det här scriptet kan kopplas till flera knappar som refererar till olika fält, för att rensa innehållet i flera fält.

Kopiera
Tilldela fält efter namn [Get ( Scriptparameter ) ; ""]
Gå till objekt [Objektnamn: Get ( Scriptparameter )]

Exempel 2

Använder fältet Fakturor::Kundnamn som parameter. Fakturor för den aktuella kunden returneras i ett nytt fönster med layouten Fakturarapport.

Huvudscript: Aktuella kundfakturor

Kopiera
Sök efter matchande poster [Ersätt; Fakturor::KundID]
#Anropar delscriptet Visa kundfakturor som anges nedan
Utför script [ Angivet: Från lista ; "Visa kundfakturor"; Parameter: Fakturor::Kundnamn]

Delscript: Visa kundfakturor

Kopiera
Nytt fönster [Namn: "Kund: " & Get ( Scriptparameter ) ; Stil: Dokument]
Gå till layout ["Fakturarapport"]
Sortera poster [Återställ; Med dialogruta: Av]