Get ( Systemspråk )

Returnerar det språk som används i det aktuella systemet.

Format

Get ( Systemspråk )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Get ( Systemspråk ) utvärderas utifrån aktuella regionala format i Inställningar (Windows ) eller Systeminställningar (macOS). Den text som returneras är på engelska.

I värddatabaser returnerar Get ( Systemspråk ) klientens aktuella systemspråk.

Kommentarer

• I FileMaker WebDirect returnerar Get ( Systemspråk ) webbläsarens aktuella språk.

Exempel 1

Returnerar Japanese när japanska är det aktuella regionsformatet. Exempelscript finns i Scriptsteget Utforma enligt systemet.