Get ( Systemutseende )

Returnerar namnet på operativsystemets aktuella systemutseende.

Format

Get ( Systemutseende )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

I Windows returnerar den här funktionen namnet på det aktuella standardfärgschemat för högkontrast om tillvalet för högkontrast är aktiverat i Windows Inställningar under Hjälpmedel och om färgschemat för högkontrast är aktivt. En tom sträng returneras om tillvalet inte är tillgängligt eller är inaktiverat.

I macOS, iOS och iPadOS returnerar den här funktionen namnet på det aktuella utseendet i systemet. Du kan använda den för att avgöra om systemet använder det mörka utseendet (Mörkt läge).

Kommentarer

• Den här funktionen stöds inte och returnerar en tom sträng:
    • i FileMaker WebDirect
    • när den utförs av en Linux-värd

Exempel 1

Returnerar High Contrast White om temat i Windows är inställt på Högkontrast vit.

Exempel 2

Returnerar DarkAqua när macOS använder det mörka systemutseendet, returnerar Aqua när det använder det ljusa utseendet.