Designfunktioner

Designfunktioner returnerar information om strukturen i öppna databasfiler. Du kan till exempel ta reda på namnen på alla layouter eller fält i en öppen databasfil.

Parametrarna för designfunktioner kan vara följande:

• filnamn, t.ex. "Kund", eller ordagrann text, t.ex. "Johan"
  • layouter t.ex. layoutNamn
  • Andra funktioner, t.ex. Left ( text ; antal )

Kommentarer

• Vilken information som returneras när en designfunktion utvärderar en databasfil begränsas av den aktiva behörighetsuppsättningen. Mer information om hur du beviljar tillgång till databasfiler finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.
  • För parametern filnamn:
    • Designfunktionerna returnerar resultat för den första filen som öppnas med det angivna filnamnet.
    • Om du anger ett filnamn som innehåller en punkt, tar du med filnamnstillägget i parametern. Annars kan funktionerna tolka punkten i filnamnet som början på filnamnstillägget, vilket kan leda till oväntade resultat.
    • Om du inte anger något filnamn (""), returnerar funktioner resultat för den aktuella filen.
Funktion Ändamål

BaseTableIDs

Returnerar en lista över alla bastabell-ID i filnamn.

BaseTableNames

Returnerar en lista över alla bastabellnamn i filnamn.

DatabaseNames

Returnerar en lista över namnen på alla filer som är öppna på datorn.

FieldBounds

Returnerar respektive fältrams placering i punkter och fältets rotation i grader.

FieldComment

Returnerar kommentaren för det angivna fältet.

FieldIDs

Returnerar en lista över ID på alla fält i databas och layout.

FieldNames

Returnerar en lista över namnen på alla fält som är öppna på layout i databas.

FieldRepetitions

Returnerar antalet och läget på repetitioner i ett repeterat fält så som det formaterats på en layout.

FieldStyle

Returnerar fältutformningen som används för fält i layout i databas.

FieldType

Returnerar information om fält.

GetNextSerialValue

Returnerar nästa löpnummer för fält i databas.

LayoutIDs

Returnerar en lista över ID på alla layouter i databas.

LayoutNames

Returnerar en lista över namnen på alla layouter i databas.

LayoutObjectNames

Returnerar en lista över namnen på alla namngivna objekt på layout i databas.

RelationInfo

Returnerar en lista med fyra värden för varje relation som är direkt relaterad till tabellnamn.

ScriptIDs

Returnerar en lista över ID på alla scripts i databas.

ScriptNames

Returnerar en lista över namnen på alla scripts i databas.

TableIDs

Returnerar en lista över ID på alla tabellförekomster i databas.

TableNames

Returnerar en lista över alla tabellförekomster i relationsdiagrammet för databas.

ValueListIDs

Returnerar en lista över ID på alla värdelistor i databas.

ValueListItems

Returnerar en lista över alla värden i en värdelista.

ValueListNames

Returnerar en lista över namnen på alla värdelistor i databas.

WindowNames

Returnerar en lista med namnen på de fönster som är öppna för närvarande.