Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON )

Returnerar ett JSON-objekt med de installerade plugin-programmens attribut.

Format

Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.2.2

Beskrivning

Den här funktionen returnerar samma information som Funktionen Get ( InstalleradeFMPlugin ), förutom att det är ett JSON-objekt och innehåller ytterligare information.

I följande exempel av det returnerade JSON-objektet finns det två installerade plugin-program i plugins-matrisen.

Kopiera
{
    "APIVers": 2,
    "environment"
    {
        "architecture" : "arm64",
        "platform" : 1,
        "version" : "11.3"
    },
    "plugins"
    [
        {
            "name": "MyPlugin1",
            "id": "XM32",
            "version": "1.0",
            "state": "Enabled",
            "filepath": "filemac:/HD/Users/användare1/Library/Application Support/FileMaker/Extensions/MyPlugin1.fmplugin/",
            "description": "Det här är ett exempel på ett FileMaker-plugin."
        },
        {
            "name": "MyPlugin2",
            "id": "BO3B",
            "version": "1.1.6x3422",
            "state": "Disabled",
            "filepath": "filemac:/HD/Users/användare1/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro/20.0/Extensions/MyPlugin2.fmplugin/",
            "description": "Det här är ett annat FileMaker-plugin."
        }
    ]
}

Följande tabell beskriver elementen i det returnerade JSON-objektet.

JSON-element

Beskrivning

APIVers

Numeriskt värde för versionen av det här JSON-objektets struktur. Om strukturen för det här JSON-objektet ändras i en senare version ändras det här numret.

Version 2: environment lades till.

environment

Objekt som beskriver det system där plugin-programmen körs. Returneras även om inga plugin-program för närvarande är installerade. Omfattar följande nycklar:

plugins

Matris som innehåller ett objekt för varje installerat plugin-program. Om inga plugin-program är installerade är värdet null.

name

Plugin-programmets namn

id

Plugin-programmets ID med fyra tecken (mer information finns i Om att kontrollera plugin-programmens åtkomst mellan filer)

version

Plugin-programmets version som en sträng

state

Huruvida plugin-programmet för närvarande är aktiverat i Inställningar och inläst:

• Enabled – Aktiverat och kan läsas in
  • Disabled – Inaktiverat och kan inte läsas in
  • Ignored – Det gick inte att läsa in plugin-programmet vilket kan bero på att programmen inte är kompatibla
filepath

Sökväg till plugin-filen i FileMaker-format (mer information finns i Skapa filsökvägar)

description

Plugin-programmet beskrivning

Namnet, versionen och beskrivningen är de värden som tillhandahålls av plugin-utvecklaren i plugin-programmets resursfil (Windows) eller i filen info.plist (macOS).

Exempel 1

Returnerar antalet installerade plugin-program.

Kopiera
ValueCount ( JSONListKeys ( Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON ) ; "plugins" ) )

Exempel 2

Returnerar versionsnumret för plugin-programmet med det ID som anges av variabeln $$id. För systemet som returnerar JSON-objektet i exemplet ovan returnerar följande beräkning 1.0 om $$id är "XM32".

Kopiera
While (
    [
    plugin_json = Get ( InstalleradeFMPluginSomJSON ) ;
    total = ValueCount ( JSONListKeys ( plugin_json ; "plugins" ) ) ;
    index = 0 ;
    version = ""
    ] ;

index < total ;

[
    version = If ( JSONGetElement ( plugin_json ; "plugins[" & index & "].id" ) = $$id ;
        JSONGetElement ( plugin_json ; "plugins[" & index & "].version" ) ; "" ) ;
    index = If ( version = "" ; index + 1 ; total )

version

Exempel 3

Mer information finns i Exempel 2 i Installera Plug-In.