Numeriska funktioner

Numeriska funktioner används för bearbetning av numeriska data.

Funktion

Ändamål

Abs

Returnerar det absoluta värdet för ett tal.

Ceiling

Returnerar ett tal som avrundas uppåt till nästa heltal.

Combination

Returnerar antalet unika sätt att välja det antal objekt som anges av urval från en grupp av antal.

Div

Returnerar det näst lägsta heltalsvärdet efter att ha delat tal med en divisor.

Exp

Returnerar värdet för konstanten e, upphöjt till potensen av ett tal.

Factorial

Returnerar fakulteten för tal till och med 1 eller valfritt antalFaktorer.

Floor

Returnerar ett tal som avrundas nedåt till nästa lägre heltal.

Int

Ignorerar siffrorna till höger om decimalkommat och returnerar heltalsdelen av ett tal utan avrundning.

Lg

Returnerar logaritmen (med basen 2) av ett tal.

Ln

Returnerar den naturliga logaritmen (med basen e) av ett tal.

Log

Returnerar logaritmen med basen 10 (vanlig) av ett tal.

Mod

Returnerar resten efter att ett tal har delats med en divisor.

Random

Returnerar ett tal mellan 0 och 1, inklusive 0, men inte inklusive 1.

Round

Returnerar ett tal avrundat till det angivna värdet för precision (antal decimaler).

SetPrecision

Beräknar matematiska funktioner med en precision på 16 till 400 decimaler till höger om decimalkommat.

Sign

Returnerar -1 när ett tal är negativt, 0 när det är noll och 1 när det är positivt.

Sqrt

Beräknar kvadratroten av ett tal.

Truncate

Returnerar ett tal avkortat till angivet antal decimaler.