Get ( Enhet )

Returnerar en siffra som representerar den typ av dator eller mobilenhet som FileMaker-produkten körs på.

Format

Get ( Enhet )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

nummer

Ursprungsversion

13.0

Beskrivning

Den här funktionen returnerar ett tal som indikerar något av följande:

• typen av dator eller mobil enhet som för närvarande kör FileMaker Pro eller FileMaker WebDirect
  • typen av iOS- eller iPadOS-enhet som för närvarande kör FileMaker Go
  • typen av dator som för närvarande kör FileMaker Server eller FileMaker Cloud när den här funktionen utförs på en FileMaker-värd.

Returnerar:

• 0 för en okänd enhet
  • 1 för en Mac
  • 2 för en dator som kör Windows
  • 3 för iPad
  • 4 för iPhone
  • 5 för Android
  • 6 för en dator som kör Linux

Exempel 1

Returnerar 2 om FileMaker Pro eller FileMaker WebDirect för närvarande körs på en dator med Windows.

Returnerar 3 om FileMaker Pro eller FileMaker WebDirect för närvarande körs på iPad.

Returnerar 6 via FileMaker Data API om FileMaker-värden kör Linux.

Exempelscript finns i Scriptsteget AVPlayer Spela upp.