Get ( Systemenhet )

Returnerar enhetsbokstaven (Windows) eller volymnamnet (macOS) där det operativsystem som körs är lokaliserat.

Format

Get ( Systemenhet )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

8.0

Kommentarer

• Den här funktionen stöds bara i FileMaker Pro. I andra FileMaker-produkter stöds inte denna funktion och en tom sträng returneras.

Exempel 1

Returnerar /C:/ i Windows när operativsystemet ligger på enheten C:

Returnerar /Enhetsnamn/ i macOS när operativsystemet finns på en volym som heter Enhetsnamn.