Get ( SenasteFelDetalj )

Returnerar text om fel som returneras av Get ( SenasteFel ).

Format

Get ( SenasteFelDetalj )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

• För ODBC-importer och scriptsteget Utför SQL returneras ett detaljerat ODBC-felmeddelande.

• Om man arbetar med ODBC-datakällor i relationsdiagrammet returneras den läsbara felsträngen som genereras av ODBC-enheten.

• För åtgärder som försöker ansluta till en värd i säkert läge returneras ett felmeddelande om SSL-certifikat.

• För externa scriptsteg returneras ett felmeddelande om det specificeras av plugin-programmet.

• För åtgärder som använder cURL-alternativ returneras ett meddelande från cURL-biblioteket eller en svarskod från servern. Mer information finns i cURL-alternativ som stöds.

• För åtgärder som försöker låsa poster som redan används returneras namnet och kontot för användaren som redigerar posten.

• För plugin-program vars installation eller inläsning misslyckas returneras ett felmeddelande.

• För transaktioner som misslyckas eller återställs returneras det script som misslyckades, det scriptsteg som misslyckades och scriptets radnummer. Om felet uppkommer i ett subscript anges subscriptets namn i stället för namnet på det anropande scriptet. Mer information finns i Öppna transaktion.

Exempel 1

Vid ODBC-importer och Utför SQL-scriptsteg returneras [DataDirect][Macintosh ODBC-drivrutinshanterare] Data-källnamn kan inte hittas och ingen standardenhet anges (-1) om namnet på en datakälla inte påträffades och enheten inte har angetts.