Get ( SystemNICadress )

Returnerar maskinvaruadresserna för alla NIC-kort (Network Interface Controller) som är anslutna till datorn.

Format

Get ( SystemNICadress )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

7.0

Beskrivning

Värden i listan som returneras av den här funktionen separeras med returtecken. Adressen består av 6 byte som visas i hexadecimala tal, avgränsade med kolon.

Kommentarer

• I FileMaker WebDirect stöds inte denna funktion och en tom sträng returneras.
  • I FileMaker Go är den här funktionen inte en pålitlig metod för att hämta adressen på en iOS- eller iPadOS-enhet. Om du vill identifiera en enhet använder du Funktionen Get ( BeständigtID ) i stället. Mer information finns i Knowledge Base.

Exempel 1

Returnerar t.ex. 00:07:34:4e:c2:0d.