Get ( Dokumentsökväg )

Returnerar sökvägen till dokumentmappen för den aktuella användaren.

Format

Get ( Dokumentsökväg )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

8.0

Beskrivning

I FileMaker Pro och FileMaker Go returneras sökvägen till den aktuella användarens dokumentmapp. Sökvägens format varierar med operativsystemet.

När det körs i script på serversidan returnerar Get ( Dokumentsökväg ) platsen för dokumentmappen. Dokumentmappen används som en delad plats som scripts från olika sessioner och olika processer på datorn kan använda för att importera och exportera filer. Mer information finns i FileMaker Server Hjälp och FileMaker Cloud Hjälp.

Kommentarer

• I FileMaker WebDirect, FileMaker Data API och Anpassad webbpublicering stöds inte denna funktion och en tom sträng returneras.

• Den returnerade sökvägen är i FileMaker-format men den innehåller inget sökvägsprefix. Mer information finns i Om sökvägsprefix.

Exempel 1

För FileMaker Pro, för en användare med namnet John Smith, returneras:

/C:/Users/John Smith/Documents/ i Windows

/Macintosh HD/Users/johnsmith/Documents/ i macOS

För FileMaker Server returneras:

/C:/Program Files/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/ i Windows

/Macintosh HD/Library/FileMaker Server/Data/Dokument i macOS

För FileMaker Cloud returneras:

/opt/FileMaker/FileMaker Server/Data/Documents/

Alla delar av sökvägen kan skilja sig från dessa exempel så förlita dig inte på att sökvägen har ett visst mönster.

Exempelscript finns i Scriptsteget Ange variabel.