Get ( SenasteStegAnvändaTokens )

Returnerar de tokens som använts i det senaste AI-scriptsteget.

Format

Get ( SenasteStegAnvändaTokens )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

Den här funktionen returnerar ett resultat för det senaste AI-scriptsteget som kördes i den aktuella FileMaker-klientsessionen. (AI-scriptsteg är de som anger ett AI-kontonamn och en modell att använda.) Resultatet är ett JSON-objekt i följande format:

Kopiera
{
  "model": "<Modellnamn>",
  "usage": {
    "prompt_tokens": <antal>,
    "total_tokens": <antal>
  }
}
  • model är namnet på den modell som senast användes av ett AI-scriptsteg.

• usage.total_tokens är det totala antalet variabler som skickas till modellen av det senaste AI-scriptsteget (till exempel Scriptsteget Infoga inbäddning).

Beroende på vilken modell som används kan ytterligare typer av variabelantal rapporteras vars summa blir usage.total_tokens.

Kommentarer

• Den här funktionen returnerar endast ett resultat när OpenAI-modeller används.

• Användning av Funktionen GetEmbedding påverkar inte resultatet av den här funktionen.

Exempel 1

JSONGetElement ( Get ( SenasteStegAnvändaTokens ) ; "usage.total_tokens" ) returnerar 177 om beräkningen görs sedan scriptsteget Infoga inbäddning har skickat 177 variabler till en OpenAI-modell.

Exempel 2

Hämtar inbäddningsvektorer för fältet Möten::Anteckning för alla poster i tabellen Möten, hämtar sedan antalet variabler som användes i det scriptsteget och adderar det till den löpande totalsumman för den aktuella sessionen som lagras i den globala variabeln $$totalTokensUsed.

Kopiera
Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Modelleverantör: OpenAI ; API-nyckel: "sk-RZCtpWT..." ]

Gå till Layout [ "Mötesinformation" (Möten) ; Animering: Ingen ]
Visa alla poster

Infoga inbäddning i hittade poster [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Inbäddningsmodell: "text-embedding-3-small" ; Källfält: Möten::Anteckning ; Målfält: Möten::Anteckning_Inbäddning ; Ersätt målinnehåll ]

Ange variabel [ $$totalTokensUsed ; Värde: $$totalTokensUsed +
    JSONGetElement ( Get ( SenasteStegAnvändaTokens ) ; "usage.total_tokens" ) ]
Visa anpassad dialogruta [ "Totalt antal använda tokens i den här sessionen:" & $$totalTokensUsed ]