Get ( AktuellUtökadBehörighet )

Returnerar en lista över nyckelord, utifrån kontot som används till att utföra beräkningen, för de utökade behörigheterna som är aktiverade.

Format

Get ( AktuellUtökadBehörighet )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

6.0 eller tidigare

Beskrivning

Nyckelorden i listan separeras med returtecken. Utökad behörighet är ytterligare åtkomstbehörighet som tilldelas behörighetsuppsättningen för en kontoåtkomst. Mer information finns i Om konton, behörighetsuppsättningar och utökad behörighet.

Returnerar en tom lista om en användare inte har tilldelats utökad behörighet för den aktuella databasfilen.

Kommentarer

• Om du är inloggad och kör ett script som är inställt på att köras med fullständig behörighet returnerar Get ( KontoUtökadBehörighet ) den utökade behörigheten för din kontoåtkomst, men Get ( AktuellUtökadBehörighet ) returnerar utökad behörighet för administratörskontot.

Exempel 1

Kontot som utvärderar beräkningen använder en behörighetsuppsättning som omfattar den utökade behörigheten Åtkomst via FileMaker WebDirect (nyckelord "fmwebdirect"):

Position ( Get ( AktuellUtökadBehörighet ) ; "fmwebdirect"; 1; 1 ) returnerar ett värde som är större än 0.