Get ( CachefilSökväg )

Returnerar cachefilens sökväg för den aktuella, aktiva filen.

Format

Get ( CachefilSökväg )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

20.1

Beskrivning

Om den aktuella beräkningen är lagrad och du anger kontexten utvärderas den här funktionen med utgångspunkt i angiven kontext, annars utvärderas den med utgångspunkt i det aktuella fönstrets kontext.

Kommentarer

• För script på serversidan stöds inte den här funktionen i FileMaker WebDirect, FileMaker Data API och Anpassad webbpublicering och en tom sträng returneras.

• Den returnerade sökvägen är i FileMaker-format men den innehåller inget sökvägsprefix.

Exempel 1

Returnerar /C:/Users/användarnamn/AppData/Local/Temp/ för en lokal cachefil i Windows.

Returnerar /C:/Users/användarnamn/AppData/Local/Temp/FileMaker/DBCache/0C1955466C685EB0BE9D9A99887601FB/ för en fjärrcachefil i Windows.

Returnerar /Macintosh HD/var/folders/r8/k3_nw76d6t95mh6cf3d21fpc0000gn/T/ för en lokal cachefil i macOS.

Returnerar /Macintosh HD/Users/användarnamn/Library/Caches/FileMaker/DBCache/0C1955466C685EB0BE9D9A99887601FB/ för en fjärrcachefil i macOS.

Alla delar av sökvägen kan skilja sig från dessa exempel så förlita dig inte på att sökvägen har ett visst mönster.