Get ( AktivtPostnummer )

Returnerar ett tal som motsvarar den post som har fokus i aktuella hittade poster.

Format

Get ( AktivtPostnummer )

Parametrar

Ingen

Returnerad datatyp

nummer

Ursprungsversion

17.0

Beskrivning

Det returnerade värdet är det aktuella postnumret som visas i navigeringskontrollerna i statusverktygsfältet. Det avgörs av postens relativa placering bland de hittade posterna och ändras beroende på sökvillkoren och sorteringsordningen.

Kommentarer

• Om du vill ha ett värde som ger posten en unik, permanent identifiering i tabellen kan du använda Funktionen Get ( PostID ).

Exempel 1

Returnerar 4 när den fjärde posten i sökresultatet har fokus.

Exempel 2

Anta att du för en portal som visar poster från den aktuella tabellen vill visa en knapp i en portalrad bara när raden är den aktiva portalraden. (Detta inträffar när postens position i det aktuella sökresultatet är samma som numret på posten som har fokus.)

För att dölja knappen när raden inte är den aktiva portalraden väljer du knappen. I fliken Data Data i Granskaren anger du följande formel för Dölj objekt vid:

Kopiera
not ( Get ( Postnummer ) = Get ( AktivtPostnummer ) )

Du kan även använda detta exempel för att bara visa en knapp i den aktiva posten i Listvy.

Mer information finns i Skapa portaler för lista–detalj-layouter och Dölja eller visa layoutobjekt.