Infoga inbäddning

Anger vektorrepresentationen för den angivna indatatexten i ett fält eller en variabel.

Tillval

• Kontonamn är ett textuttryck för AI-kontot som det här scriptsteget ska använda. Använd Scriptsteget Konfigurera AI-konto i den aktuella filen för att konfigurera kontot och tilldela det namnet när som helst innan scriptsteget körs.

• Inbäddningsmodell är namnet på den modell som genererar inbäddningsvektorer. Ange modellnamnet som ett textuttryck, som är tillgängligt från modelleverantören.

• Indata är ett textuttryck som ska skickas till modellen för konvertering till inbäddningsvektorer.

• Mål anger det fält eller den variabel som de returnerade inbäddningsvektorerna ska infogas i. Om det inte finns någon variabel kommer detta scriptsteg att skapa en (mer information finns i Använda variabler). Om du anger ett textfält eller en variabel lagras de returnerade uppgifterna som text. Om du anger ett containerfält lagras de returnerade uppgifterna som binära data, vilket kan ta mindre plats än när de lagras som text och kan därmed förbättra prestanda vid ytterligare bearbetning med inbäddningsvektorerna.

Kompatibilitet

Produkt Stöds
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Anpassad webbpublicering Ja

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

Du måste ange en målvariabel eller ett fält. Om Mål inte anges returnerar det här scriptsteget en felkod som kan hämtas med funktionen Funktionen Get ( SenasteFel ).

Ett exempel på hur du kan använda inbäddningsvektorer är med scriptsteget Scriptsteget Utför semantisk sökning, som kan skicka en fråga mot de vektordata som produceras av det här scriptsteget eller i scriptsteget Infoga inbäddning i hittade poster.

Exempel 1

Konfigurerar ett AI-konto, går till layouten Mötesinformation och använder sedan modellen för att få inbäddningsvektorer för texten i fältet Möten::Anteckning i den aktuella posten och lagrar den som binära data i containerfältet Möten:Anteckning_Inbäddning.

Kopiera
Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Modellleverantör: OpenAI ; API-nyckel: "sk-RZCtpWT..." ]

Gå till layout [ "Mötesinformation" (Möten) ; Animering: Ingen ]

Infoga inbäddning [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Inbäddningsmodell: "text-embedding-3-small" ; Indata: Möten::Anteckning ; Mål: Möten::Anteckning_Inbäddning ]