Get (GeïnstalleerdeFMPluginsAlsJSON)

Geeft als resultaat een JSON-object met de kenmerken van geïnstalleerde plug-ins.

Opmaak

Get (GeïnstalleerdeFMPluginsAlsJSON)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.2.2

Beschrijving

Deze functie retourneert dezelfde informatie als de Get (GeïnstalleerdeFMPlugins) functie, behalve dat het een JSON-object is en aanvullende informatie bevat.

In het volgende voorbeeld van het geretourneerde JSON-object komen twee geïnstalleerde plug-ins voor in de plugins-array.

Kopiëren
{
    "APIVers": 2,
    "environment"
    {
        "architecture" : "arm64",
        "platform" : 1,
        "version" : "11.3"
    },
    "plugins"
    [
        {
            "name": "MyPlugin1",
            "id": "XM32",
            "version": "1.0",
            "state": "Enabled",
            "filepath": "filemac:/HD/Users/user1/Library/Application Support/FileMaker/Extensions/MyPlugin1.fmplugin/",
            "description": "Dit is een voorbeeld van een FileMaker-plug-in."
        },
        {
            "name": "MyPlugin2",
            "id": "BO3B",
            "version": "1.1.6x3422",
            "state": "Disabled",
            "filepath": "filemac:/HD/Users/user1/Library/Application Support/FileMaker/FileMaker Pro/20.0/Extensions/MyPlugin2.fmplugin/",
            "description": "Dit is een ander voorbeeld van een FileMaker-plug-in."
        }
    ]
}

In de volgende tabel worden de elementen in het geretourneerde JSON-object beschreven.

JSON-element

Beschrijving

APIVers

Numerieke waarde voor de versie van de structuur van dit JSON-object. Als de structuur van dit JSON-object verandert in een volgende release, verandert dit nummer ook.

Versie 2: environment toegevoegd.

environment

Een object dat het systeem beschrijft waarin plug-ins worden uitgevoerd. Geretourneerd, ook als er momenteel geen plug-ins zijn geïnstalleerd. Omvat de volgende sleutels:

plugins

Array dat een object bevat voor elke geïnstalleerde plug-in. De waarde is null als er geen plug-ins zijn geïnstalleerd.

name

Naam van plug-in

id

De uit vier tekens bestaande ID van de plug-in (raadpleeg Toegang via plug-ins tussen bestanden beheren)

version

Het versienummer van de plug-in als een tekenreeks

state

Dit geeft aan of de plug-in momenteel is ingeschakeld in Voorkeuren en of deze is geladen:

• Enabled – Ingeschakeld en kan worden geladen
  • Disabled – Uitgeschakeld en kan niet worden geladen
  • Ignored – Kan niet worden geladen, mogelijk door incompatibele software
filepath

Pad van het plug-inbestand in FileMaker-indeling (raadpleeg Bestandspaden maken)

description

Beschrijving van de plug-in

De naam, versie en beschrijving zijn de waarden die door de ontwikkelaar van de plug-in zijn opgegeven in het bronbestand van de plug-in (Windows) of in het bestand info.plist (macOS).

Voorbeeld 1

Retourneert het aantal geïnstalleerde plug-ins.

Kopiëren
ValueCount ( JSONListKeys ( Get (GeïnstalleerdeFMPluginsAlsJSON) ; "plugins" ) )

Voorbeeld 2

Retourneert het versienummer van de plug-in met de ID die door de variabele $$id wordt opgegeven. Voor het systeem dat het voorbeeld van het JSON-object hierboven retourneert, wordt door de volgende berekening 1.0 geretourneerd als $$id gelijk is aan "XM32".

Kopiëren
While (
    [
    plugin_json = Get (GeïnstalleerdeFMPluginsAlsJSON) ;
    total = ValueCount ( JSONListKeys ( plugin_json ; "plugins" ) ) ;
    index = 0 ;
    version = ""
    ] ;

index < total ;

[
    version = If ( JSONGetElement ( plugin_json ; "plugins[" & index & "].id" ) = $$id ;
        JSONGetElement ( plugin_json ; "plugins[" & index & "].version" ) ; "" ) ;
    index = If ( version = "" ; index + 1 ; total )

version

Voorbeeld 3

Zie Voorbeeld 2 in Plug-inbestand installeren.