Get (SysteemNICadres)

Geeft als resultaat de hardwareadressen van alle NIC-kaarten (Network Interface Controller) die zijn aangesloten op de computer.

Opmaak

Get (SysteemNICadres)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

7.0

Beschrijving

Waarden in de lijst die als resultaat wordt gegeven door deze functie zijn van elkaar gescheiden met een terugloopteken. Het adres bestaat uit 6 bytes die als een hexadecimale waarde worden weergegeven, gescheiden door dubbele punten.

Opmerkingen

• In FileMaker WebDirect wordt deze functie niet ondersteund en wordt een lege tekenreeks als resultaat gegeven.
  • In FileMaker Go is deze functie geen betrouwbare methode om het adres van een iOS- of iPadOS-apparaat te verkrijgen. Voor de identificatie van een apparaat gebruikt u de Get (PersistentID) functie. Voor meer informatie raadpleegt u de Knowledge Base.

Voorbeeld 1

Geeft bijvoorbeeld als resultaat 00:07:34:4e:c2:0d.