Get (Apparaat)

Geeft als resultaat een getal dat het type computer of mobiele apparaat voorstelt waarop het FileMaker-product wordt uitgevoerd.

Opmaak

Get (Apparaat)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

getal

Afkomstig uit versie

13.0

Beschrijving

Deze functie retourneert een getal dat een van de volgende resultaten aangeeft:

• het type computer of mobiele apparaat waarop FileMaker Pro of FileMaker WebDirect wordt uitgevoerd
  • het type iOS- of iPadOS-apparaat waarop FileMaker Go wordt uitgevoerd
  • het type computer waarop FileMaker Server of FileMaker Cloud wordt uitgevoerd wanneer deze functie wordt geĆ«valueerd op een FileMaker-host.

Geeft als resultaat:

• 0 voor een onbekend apparaat
  • 1 voor een Mac
  • 2 voor een Windows-computer
  • 3 voor een iPad
  • 4 voor een iPhone
  • 5 voor Android
  • 6 voor een computer met Linux

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat 2 als FileMaker Pro of FileMaker WebDirect momenteel wordt uitgevoerd op een Windows-computer.

Geeft als resultaat 3 als FileMaker Go of FileMaker WebDirect momenteel wordt uitgevoerd op een iPad.

Geeft als resultaat 6 via de FileMaker Data API als op de FileMaker-host Linux wordt uitgevoerd.

Voor een voorbeeldscript raadpleegt u AVPlayer Afspelen scriptstap.