Geavanceerde tools gebruiken

FileMaker Pro bevat functies die u helpen om sneller en efficiënter apps op maat van FileMaker Pro te ontwikkelen en implementeren. Deze functies zijn beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld.

De geavanceerde tools omvatten:

• Het hulpprogramma Eigen functies: hiermee kunt u eigen functies maken die u overal in de app op maat kunt gebruiken
  • De functie Eigen menu's: hiermee kunt u eigen menu's maken voor een app op maat
  • Script Debugger: hiermee kunt u FileMaker-scripts systematisch testen en debuggen
  • Gegevensinzage: hiermee kunt u velden, variabelen en berekeningen volgen.
  • De functies Kopie opslaan als XML en Database Design Report: voor uitgebreide documentatie over structuren of schema's van databases
  • tabelschema's importeren om tabellen uit een app op maat met meerdere bestanden te consolideren in één bestand
  • Developer-hulpprogramma's: voor het coderen en decoderen van databasebestanden, het intrekken van beheerderstoegang en het inschakelen van de Kiosk-modus
  • kopiëren en plakken van lay-outthema's (raadpleeg Lay-outthema's beheren)

Zo gebruikt u de geavanceerde tools:

Opmerking  Als u de geavanceerde tools wilt gebruiken, moet u FileMaker Pro opnieuw starten nadat u de voorkeur Geavanceerde tools gebruiken hebt geselecteerd. U moet FileMaker Pro ook opnieuw starten als u de voorkeur uitschakelt om de tools niet langer te gebruiken.

1. Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren.

macOS: Kies menu FileMaker Pro > Voorkeuren.

2. Schakel op het tabblad Algemeen de optie Geavanceerde tools gebruiken in.
  3. Start FileMaker Pro opnieuw.