Get (SysteemUiterlijk)

Geeft als resultaat de naam van het uiterlijk van het besturingssysteem.

Opmaak

Get (SysteemUiterlijk)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

In Windows geeft deze functie als resultaat de naam van het huidige standaardkleurenschema met hoog contrast als de optie voor hoog contrast is ingeschakeld in Windows Instellingen onder Toegankelijkheidscentrum en het kleurenschema met hoog contrast actief is. Geeft als resultaat een lege tekenreeks als de optie niet beschikbaar of inactief is.

In macOS, iOS en iPadOS geeft deze functie als resultaat de naam van huidige uiterlijk van het systeem. U kunt dit gebruiken om vast te stellen wanneer het systeem de donkere modus gebruikt.

Opmerkingen

• Deze functie wordt niet ondersteund en retourneert een lege tekenreeks:
    • in FileMaker WebDirect
    • bij evaluatie door een Linux-host

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat Hoog contrast wit wanneer het thema in Windows is ingesteld op Hoog contrast wit.

Voorbeeld 2

Geeft DarkAqua als resultaat wanneer de donkere modus wordt gebruikt in macOS; geeft als resultaat Aqua wanneer de lichte modus wordt gebruikt.