Get (VensterLinks)

Geeft als resultaat de horizontale afstand, in punten, tussen de buitenrand van het venster waarop het script wordt uitgevoerd en de linkerrand van het scherm.

Opmaak

Get (VensterLinks)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

getal

Afkomstig uit versie

7.0

Beschrijving

Met uitzondering van kaartvensters is het vertrekpunt van het referentiecoƶrdinatensysteem de linkerbenedenhoek van het scherm, onder de menubalk in macOS. In Windows is het vertrekpunt de linkerrand van het scherm. Een negatieve waarde geeft het gedeelte aan van de linkerzijde van het venster dat verborgen is.

Voor kaartvensters is het vertrekpunt de linkerrand van de lay-out in het bovenliggende venster. Een negatieve waarde geeft het gedeelte aan van de linkerzijde van de kaart dat zich links van de lay-out van het bovenliggende venster bevindt.

Opmerkingen

• Het venster waarop het script wordt uitgevoerd is niet noodzakelijk het venster op de voorgrond.

• In FileMaker WebDirect wordt deze functie alleen ondersteund voor kaarten.

• Windows: Functies en script-stappen die werken met vensters verwijzen naar de buitenste randen van een venster. Raadpleeg Get (VensterBoven).

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat 52 wanneer de buitenrand van het actieve venster 52 punten verwijderd is van de linkerrand van het scherm.

Geeft als resultaat 0 wanneer het actieve venster 0 punten verwijderd is van de linkerrand van het scherm.

Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Nieuw venster scriptstap.