Plug-inbestand installeren

Installeert een plug-inbestand vanaf een containerveld op uw computer of werkt het bij.

Opties

Met Doelveld opgeven geeft u het containerveld op met de plug-in die u wilt installeren of bijwerken. Als er geen veld is opgegeven, installeert FileMaker Pro de plug-in in het actieve containerveld in de actieve tabel.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Nee
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

12.0

Beschrijving

U kunt de plug-in pas installeren of bijwerken als u de plug-in hebt ingevoegd in een containerveld. Raadpleeg Bestand invoegen of Plug-ins installeren.

Alleen plug-inbestanden van FileMaker kunnen worden geïnstalleerd. Als er een ander bestand dan een plug-inbestand in het doelveld of actieve containerveld staat, gebeurt er niets wanneer het script wordt uitgevoerd. De plug-in-extensie moet .fmx64 (Windows), .fmplugin (macOS), of .fmx (Linux) zijn.

Gecomprimeerde plug-inbestanden in ZIP-indeling of plug-inbestanden in TAR-indeling kunnen niet worden geïnstalleerd.

U kunt de functie Get (GeïnstalleerdeFMPlugins) gebruiken om de naam, versie en de ingeschakelde status van een geïnstalleerde plug-in te identificeren. Deze functie kan u helpen te bepalen of de geïnstalleerde plug-in nieuwer of ouder is dan de plug-in die het oplossingsbestand vereist. Raadpleeg Get (GeïnstalleerdeFMPlugins) of Get (GeïnstalleerdeFMPluginsAlsJSON).

FileMaker Pro kan plug-ins pas herkennen als deze zijn ingeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins. Als de scriptstap ‘Plug-inbestand installeren’ een plug-inupdate installeert maar de plug-in is uitgeschakeld in de voorkeuren voor plug-ins, installeert FileMaker Pro de update maar schakelt het de plug-in niet in. Raadpleeg Plug-invoorkeuren instellen.

Voor bestanden die worden gehost door FileMaker Server, moet de serverbeheerder de scriptstap ‘Plug-inbestand installeren’ inschakelen in de Admin Console. Raadpleeg de FileMaker Server Help.

Opmerkingen

• De systeembeheerder kan het gepersonaliseerde bestand gebruiken tijdens de installatie op meerdere computers om plug-ins uit te schakelen en te voorkomen dat plug-inupdates worden geïnstalleerd in FileMaker Pro. Raadpleeg de FileMaker Pro-handleiding voor netwerkinstallaties.

• Deze scriptstap wordt niet ondersteund in scripts aan serverzijde die worden uitgevoerd door een FileMaker Cloud-host.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript installeert de plug-in Video.

Kopiëren
Aangepast dialoogvenster tonen ["Wilt u de nieuwste versie van de plug-in Video installeren?"] If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1] Plug-inbestand installeren [Plug-ins::Video] End If

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript installeert een plug-in van het desbetreffende containerveld op basis van het besturingssysteem en de hardwarearchitectuur van het systeem waar het script wordt uitgevoerd.

Kopiëren
Variabel instellen [ $plugin_json ; Value: Get ( InstalledFMPluginsAsJSON ) ]
Set Variable [ $arch ; Value: JSONGetElement (
$plugin_json ; "environment.architecture" ) ] Variabel instellen [ $platform ; Value: GetAsNumber ( JSONGetElement ( $plugin_json ; "environment.platform" ) )

] # macOS If [ $platform = 1 ]
als [ $arch = "arm64" ]
# Apple silicium
plug-in installeren bestand [ Plugins::MacOS_Universal ]
else IF [ $arch = "x86_64" en IsEmpty ( Plugins::MacOS_Universal ) ]
# Intel en geen Universal plug-in beschikbaar
plug-in-bestand installeren [ Plugins::MacOS_Intel ]
anders
# Intel en Universal plug-in beschikbaar
plug-in installeren bestand [ Plugins::MacOS_Universal ]
einde als
Exit Script [ Text Resultaat: "plug-in for macOS installed" ]
End If

# Windows
If [ $platform = -2 ]
plug-in installeren bestand [ Plugins::Windows_64bit ]
Exit Script [ Text Resultaat: "plug-in voor Windows geïnstalleerd" ]
End If

# Linux
If [ $platform = 5 ]
if [ PatternCount ( Get ( HostApplicationVersion ) ; "Cloud Server 2" ) > 0 ]
anders
plug-in installeren bestand [ Plugins::Linux ]
Exit Script [ Text Resultaat: "plug-in for Linux installed" ]
end if
End if

Show Custom dialog [ "Plug-ins worden niet ondersteund op dit platform." ]

Voorbeeld 3

Raadpleeg Voorbeeld van update van plug-in.