Ontwerpfuncties

Ontwerpfuncties geven als resultaat informatie over de structuur van geopende databasebestanden. U kunt bijvoorbeeld de namen van alle lay-outs of velden in een geopend databasebestand vaststellen.

Dit zijn de parameters voor de ontwerpfunctie:

• bestandsnamen als "Klant" of letterlijke tekst als "Jeroen"
  • een lay-out zoals layoutnaam
  • andere functies zoals Left (tekst;getal)

Opmerkingen

• FileMaker Pro beperkt de informatie die een ontwerpfunctie als resultaat geeft op basis van de privilegeset die geldig is wanneer de functie een databasebestand evalueert. Raadpleeg Privilegesets maken en bewerken voor meer informatie over het verlenen van toegang tot databasebestanden.
  • Voor de parameter bestandsnaam:
    • De ontwerpfuncties geven resultaten voor het eerste bestand met de opgegeven bestandsnaam dat wordt geopend.
    • Als u een bestandsnaam opgeeft die een punt bevat, moet u de bestandsextensie in de parameter opnemen. Anders kunnen functies het punt in de bestandsnaam beschouwen als het begin van de bestandsextensie, wat tot onverwachte resultaten kan leiden.
    • Als u geen bestandsnaam opgeeft (“”), geven functies resultaten voor het huidige bestand.
Functie Doel

BaseTableIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle basistabel-ID's in bestandsnaam.

BaseTableNames

Geeft als resultaat een lijst met alle basistabelnamen in bestandsnaam.

DatabaseNamen

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle geopende bestanden op de computer.

FieldBounds

Geeft als resultaat de locatie van elke veldbegrenzing (in punten) en de veldrotatie (in graden).

FieldComment

Geeft als resultaat de opmerking bij het opgegeven veld.

FieldIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle veld-ID's in bestandsnaam en lay-outnaam.

FieldNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle velden voor lay-outnaam in bestandsnaam.

FieldRepetitions

Geeft als resultaat het aantal en de richting van de herhalingen van een herhalend veld zoals opgemaakt in een lay-out.

FieldStyle

Geeft als resultaat de veldopmaak die op veldnaam is toegepast in lay-outnaam.

FieldType

Geeft als resultaat informatie over veldnaam.

GetNextSerialValue

Geeft als resultaat het volgende volgnummer van veldnaam in bestandsnaam.

LayoutIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle lay-out-ID's in bestandsnaam.

LayoutNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle lay-outs in bestandsnaam.

LayoutObjectNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle benoemde objecten voor lay-outnaam in bestandsnaam.

RelationInfo

Geeft als resultaat een lijst met vier waarden voor elke relatie die rechtstreeks is gerelateerd aan tabelnaam.

ScriptIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle script-ID's in bestandsnaam.

ScriptNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle scripts in bestandsnaam.

TableIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle tabelvermelding-ID's in bestandsnaam.

TableNames

Geeft als resultaat een lijst met alle tabelvermeldingen in de relatiegrafiek voor bestandsnaam.

ValueListIDs

Geeft als resultaat een lijst met alle invoerlijst-ID's in bestandsnaam.

ValueListItems

Geeft als resultaat een lijst met de waarden in een invoerlijst.

ValueListNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van alle invoerlijsten in bestandsnaam.

WindowNames

Geeft als resultaat een lijst met de namen van vensters die momenteel zijn geopend.