ReadQRCode

Returnerar som text värdet av en QR-kod i ett containerfält.

Format

ReadQRCode ( container )

Parametrar

container – valfritt uttryck som returnerar containerdata.

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.5

Beskrivning

Använd den här funktionen för att läsa QR-koden i bilden i det angivna containerfältet på Windows, iOS, iPadOS, macOS eller Ubuntu, från och med Windows 10, iOS 15.0, iPadOS 15.0, macOS 12.0 och Ubuntu 22.04.

Exempel 1

Lagrar text som extraherats från containerfältet och öppnar URL:en i en webbläsare.

Kopiera
Tilldela fält [ Produkt::URL ; ReadQRCode ( Fakturor::Container ) ]
If [ Left ( Produkt::URL; 4 ) = "http" ]
    Öppna URL [ Med dialogruta: Av; Produkt::URL ]