CryptDecrypt

Avkrypterar containerdata med de angivna nycklarna och returnerar text eller containerdata.

Format

CryptDecrypt ( container ; nyckel )

Parametrar

container – containerdata som returneras av Funktionen CryptEncrypt.

nyckel – ett textuttryck eller fält som innehåller samma nyckel som användes för att kryptera container.

Returnerad datatyp

text, container

Ursprungsversion

16.0

Beskrivning

Den här funktionen tar emot containerdata skapat av CryptEncrypt-funktionen och samma nyckel som användes för att kryptera informationen. Dekrypterat data returneras som samma typ (text- eller containerdata) det hade innan krypteringen.

Mer information finns i FileMaker Säkerhetsguide.

Exempel 1

Returnerar Behöver skyddas, samma text som krypterades med CryptEncrypt och samma nyckel.

Kopiera
CryptDecrypt (
    CryptEncrypt ( "Behöver skyddas" ; "Mitt hemliga lösenord" ) ;
    "Mitt hemliga lösenord"