GetLiveText

Returnerar den text som finns i bilden i det specificerade containerfältet med algoritmen för textigenkänning.

Format

GetLiveText ( container ; språk )

Parametrar

container – valfritt uttryck som returnerar containerdata.

språk – språkkoden för den textigenkänningsalgoritm som ska användas (se nedan).

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.5.1

Beskrivning

Använd den här funktionen för att läsa texten i bilden i det angivna containerfältet med hjälp av algoritmen för textigenkänning, från och med iOS 15.0, iPadOS 15.0 och macOS 12.0.

För språk använder du en av följande språkkoder för att ange textigenkänningsalgoritmen:

• "en-US"

• "fr-FR"

• "it-IT"

• "de-DE"

• "es-ES"

• "pt-BR"

• "zh-Hans"

• "ja-JP"

• "ko-KR"

• "uk-UA"

Obs!  Språkkoderna "ja-JP", "ko-KR" och "uk-UA" är endast tillgängliga på iOS, iPadOS och macOS från och med version iOS 16, iPadOS 16 och macOS 13.

Exempel 1

I fältet FakturaText lagras texten som utvinns från bilden i fältet FakturaContainer med textigenkänningsalgoritmen en-US.

Kopiera
Tilldela fält [Fakturor::FakturaText ; GetLiveText ( Fakturor::FakturaContainer ; "en-US" )]