JSONMakeArray

Konvertera en lista med separerade värden till en JSON-matris av den angivna typen.

Format

JSONMakeArray ( lista ; avgränsare ; typ )

Parametrar

lista – en lista med avgränsade värden.

avgränsare – text som avgränsar ett värde från nästa (en tom sträng motsvarar alla radavgränsare).

typ – ett numeriskt värde som anger typen av data i matrisen. Använd samma numeriska värden som för parametern typ i Funktionen JSONSetElement.

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

För lista returnerar den här funktionen en JSON-matris med värden. Varje värde måste avgränsas med det tecken du anger i parametern avgränsare

Kommentarer

• Om avgränsare är en tom sträng kan lista avgränsas med valfri radavgränsare (radbrytnin eller andra Unicode-tecken för rad- eller styckeavgränsare).

Exempel 1

JSONMakeArray ( "34,600,18,600,18.0" ; "," ; JSONNumber ) returner:

Kopiera
[34,600,18,600,18]

Exempel 2

När fältet Produkt::Färger innehåller

Kopiera
grön
röd
gul

kommer JSONMakeArray ( Produkt::Färger ; "" ; JSONString ) att returnera:

Kopiera
["grön","röd","gul"]

Exempel 3

När fältet Bageri::Produkt innehåller

Kopiera
{"id" : "FB1", "namn" : "Munkar" } #
true #
null #
"Bröd"

så kommer

Kopiera
JSONFormatElements (
    JSONMakeArray ( Bageri::Produkt ; "#" ; JSONRaw )

att returnera

"id" : "FB1",
        "namn" : "Munkar"
    true,
    null,
    "Bröd"