Else If

Evalueert een logische berekening en voert een voorwaardelijke actie uit op basis van die evaluatie, zoals If.

Opties

Geef de logische berekening op die u wilt laten evalueren.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Else If moet volgen op een If-scriptstap of een andere Else If-scriptstap. Else If kan niet volgen op een Else scriptstap.

Wanneer het resultaat van een If-scriptstap onwaar is, gaat het script tijdens de uitvoering verder naar de Else If-scriptstap. Wanneer het resultaat van een Else If-instructie waar is, wordt het blok stappen onder Else If uitgevoerd. Een waar resultaat beëindigt de Else If-procedure en wanneer de volgende Else If- of Else-instructie wordt bereikt, gaat de uitvoering verder met de End If scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voert een zoekopdracht uit en sorteert records. Als er geen records zijn die aan de zoekcriteria voldoen, wordt een aangepast dialoogvenster weergegeven.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [ Get (LaatsteFout) = 0 ]
    Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
Else If [ Get (LaatsteFout) = 401 ]
    Aangepast dialoogvenster tonen ["Geen records gevonden."]