Voert een alternatieve reeks scriptstappen uit wanneer de evaluatie van een If- of Else if-scriptstap onwaar is.

Opties

Geen.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Else moet volgen op een If-scriptstap of een Else If-scriptstap. De scriptstap Else kan niet volgen op een andere Else-scriptstap.

Wanneer alle If- en Else If-scriptstappen onwaar zijn, gaat het script tijdens de uitvoering verder naar de Else-scriptstap. De scriptstappen onder Else worden uitgevoerd en het script gaat bij uitvoering naar de End If scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voert een zoekopdracht uit: Als er geen records worden gevonden, wordt een aangepast dialoogvenster weergegeven. Als er wel records worden gevonden, wordt de gevonden reeks gesorteerd.

Kopiƫren
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [Get (GevondenTelling) = 0]
    Aangepast dialoogvenster tonen ["Records zoeken"; "Geen records gevonden."]