Script onderbreken

Stopt direct alle actieve scripts, subscripts of externe scripts in het huidige FileMaker-programma.

Opties

Geen.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Het script Script onderbreken kan uw database in een onvoorspelbare staat achterlaten. Zo kan het script bijvoorbeeld stoppen in een onverwachte lay-out, weergave of modus.

Voorbeeld 1

In dit voorbeeld wordt een zoekopdracht uitgevoerd en wordt het resultaat afgedrukt. Indien er geen records worden gevonden, worden alle records weergegeven en wordt het script stopgezet.

Kopiëren
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [Get (GevondenTelling) = 0]
    Alle records tonen
    Script onderbreken
End If
Afdrukken [Met dialoogvenster: Uit]

Voorbeeld 2

Het script Niet-betaalde facturen afdrukken roept het subscript Afdrukken aan. Als de gebruiker opgeeft geen facturen te willen afdrukken, worden het script en het subscript stopgezet. Als de gebruiker wel facturen wil afdrukken, worden niet-betaalde facturen die aan de zoekcriteria voldoen afgedrukt. Nadat de facturen zijn afgedrukt, worden alle records weergegeven en gesorteerd.

Hoofdscript: Niet-betaalde facturen afdrukken

Kopiëren
Nieuw venster [Stijl: Document; Naam: "Facturen"; Met lay-out: "Facturen afdrukken" (Facturen)]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
#Roept het hierna gedefinieerde subscript "Afdrukken" aan
Script uitvoeren [Opgegeven: Uit lijst ; "Afdrukken" ; Parameter: ]
#Gaat door nadat het subscript is voltooid als de gebruiker ervoor kiest de facturen af te drukken
Alle records tonen
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]

Subscript: Afdrukken

Kopiëren
Aangepast dialoogvenster tonen ["Niet-betaalde facturen afdrukken"; "Wilt u niet-betaalde facturen afdrukken?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
    Afdrukken [Met dialoogvenster: Uit]
Else
    Venster sluiten [Huidig venster]
    #Onderbreekt zowel het subscript als het hoofdscript
    Script onderbreken