Besturingselement voor lokale meldingen configureren

Zet een lokale melding in de wachtrij of wist die.

Opties

• Met Actie zet u een lokale melding in de wachtrij, of wist u een bestaande melding in de wachtrij.

• Met Naam geeft u de naam op van de lokale melding die u in de wachtrij wilt plaatsen of die u wilt wissen. U moet een unieke naam voor elke melding opgeven.

• Met Script geeft u het script op dat wordt uitgevoerd nadat de gebruiker op de melding heeft gereageerd. Het script wordt ook uitgevoerd als de melding zou worden weergegeven als de FileMaker-client op de voorgrond staat (FileMaker Go) of als meldingen zijn uitgeschakeld voor de FileMaker-client.

• Met Vertraging geef u het aantal seconden op dat er wordt gewacht alvorens de melding in de wachtrij te plaatsen.

• Met Titel geeft u de naam van de melding op.

• Met Hoofdgedeelte geeft u de tekst van de melding op.

• Met Knop 1, 2 of 3 Label geeft u de label voor elke knop in de melding op.

• Met Knop 1, 2 of 3 Voorgrond geeft u op of de FileMaker-client-app naar de voorgrond moet komen of op de achtergrond moet blijven nadat de gebruiker op de knop heeft geklikt of getikt. Als het resultaat van de berekening 1 (waar) is, zorgt een klik of tik op de knop ervoor dat de app naar de voorgrond verhuist. Als het resultaat 0 (onwaar) is of niet is opgegeven, blijft de app op de achtergrond.

• Tonen als app op voorgrond staat geeft aan of de melding moet worden weergegeven, zelfs als FileMaker Go op de voorgrond staat. Deze optie wordt alleen ondersteund in FileMaker Go.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Nee
FileMaker Server Nee
FileMaker Cloud Nee
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Nee

Afkomstig uit versie

17.0

Beschrijving

Gebruik deze scriptstap om na een optionele vertraging een waarschuwingsmelding weer te geven. Als de gebruiker heeft toegestaan dat de FileMaker-client-app meldingen weergeeft:

• FileMaker Go: meldingen worden weergegeven als de app niet wordt uitgevoerd of op de achtergrond staat. Als de optie Tonen als app op voorgrond staat is geselecteerd, wordt de melding ook weergegeven als FileMaker Go op de voorgrond staat.

• FileMaker Pro: meldingen worden weergegeven ongeacht of de app actief is of op de voorgrond staat (als de app actief is).

Als u een script opgeeft, wordt de volgende parameter bestaande uit meerdere regels doorgegeven aan het script.

Regelnr.

Parameterwaarde

1

De naam van de melding.

2

Een van de volgende waarden:

• MeldingGeselecteerd - De gebruiker heeft op de melding geklikt of getikt.

• MeldingNietWeergegeven - De melding is niet weergegeven omdat FileMaker Go zich op de voorgrond bevond.

• MeldingNietToegestaan - Meldingen zijn uitgeschakeld.

• <knoplabel> - De gebruiker heeft op de opgegeven knop in de melding geklikt of getikt.

3

1 als de FileMaker-client zich op de voorgrond bevond wanneer het script in de wachtrij is gezet; 0 als de FileMaker-client zich op de achtergrond bevond wanneer het script in de wachtrij is gezet.

4

De optionele scriptparameter wordt in het dialoogvenster ‘Script opgeven’.

Opmerkingen

• Als een nieuwe melding dezelfde naam als een melding in de wachtrij heeft, wordt de vorige melding gewist alvorens de nieuwe melding in de wachtrij wordt geplaatst.

• Als de gebruiker op de melding klikt of tikt, verhuist de FileMaker-client naar de voorgrond en wordt het opgegeven script uitgevoerd. Als de melding wordt weergegeven maar de gebruiker er niet op reageert, wordt het script niet uitgevoerd.

Voorbeeld 1

Zet een melding in de wachtrij zonder een script of knoppen te gebruiken.

Kopiëren
Besturingselement voor lokale meldingen configureren [Actie: Wachtrij ; Naam: "BeaconGevonden"; Vertraging: 30; Titel: "Beacon gevonden"; Hoofdgedeelte: $beaconBericht;]

Voorbeeld 2

Wist een melding in de wachtrij.

Kopiëren
Besturingselement voor lokale meldingen configureren [Actie: Wissen; Naam: "BeaconGevonden";]

Voorbeeld 3

Zet een melding in de wachtrij na een vertraging van 10 minuten. Telkens als de gebruiker op de knop ‘Snooze’ klikt of tikt, wordt het script ‘Melding verwerken’ opnieuw uitgevoerd om de gebruiker een herinnering na 10 minuten te sturen. De volgende parameter bestaande uit meerdere regels wordt doorgegeven aan het script ‘Melding verwerken’ wanneer de gebruiker op de knop ‘Snooze’ klikt of tikt.

HerinnerMij
Snooze
0

Als de gebruiker op de knop ‘Nu voorbereiden’ klikt of tikt, voert het script ‘Melding verwerken’ het script ‘Rapport nu voorbereiden’ uit.

Het script ‘Melding verwerken’:

Kopiëren
Variabel instellen [ $param; Waarde: Get ( ScriptParameter ) ]
Variabel instellen [ $knopLabel ; Waarde: GetWaarde ( $param; 2 ) ]
If [ (WaardeAantal ( $param ) = 0) or (PatroonAantal ( $knopLabel; "Snooze" ) > 0) ]
    Lokale melding configureren [
      Actie: Wachtrij ; Naam: "HerinnerMij" ; Script: "Melding verwerken" ;
      Vertraging: 600 ; Titel: "Inventarisatierapport" ; Hoofdgedeelte: "Bereid het inventarisatierapport voor." ;
      Knop 1 Label: "Nu voorbereiden" ; Knop 2 Label: "Snooze" ;
      Knop 1 Voorgrond: Waar]
Else If [ Exact ( $knopLabel; "Nu voorbereiden" ) ]
    Script uitvoeren [ Opgegeven: In lijst; "Rapport nu voorbereiden"; Parameter: ]