GetTokenCount

Returnerar antal token för den angivna texten. Används endast som vägledning. Faktiskt antal som används av modellerna kan variera.

Format

GetTokenCount ( text )

Parametrar

text – ett textuttryck.

Returnerad datatyp

nummer

Ursprungsversion

21.0

Beskrivning

AI-modeller arbetar med text som variabler, vilket kan representera bokstäver, ord eller grupper av ord. Att veta hur många variabler som finns i en textsträng kan visa om texten kanske är för lång för en viss modell att bearbeta, eller ange den relativa kostnaden för LLM att bearbeta texten.

Exempel 1

GetTokenCount ( "Claris FileMaker" ) returnerar 4.

Exempel 2

Hämtar inbäddningsvektorer för fältet Möten::Anteckning endast om antalet variabler är mindre än eller lika med 1024 och sparar data i fältet Möten::Anteckning_Inbäddning för alla poster.

Kopiera
Konfigurera AI-konto [ Kontonamn: "mitt-konto" ; Modelleverantör: OpenAI ; API-nyckel: "sk-RZCtpWT..." ]

Gå till Layout [ "Mötesinformation" (Möten) ; Animering: Ingen ]
Visa alla poster

If [ GetTokenCount ( Möten::Anteckning ) > 1024 ]
    Visa anpassad dialogruta [ "Antalet variabler är större än 1024. Minska texten i fältet Anteckning och försök igen." ]
Else
    Infoga inbäddning i hittade poster [ Kontonamn: "mitt-konto" ;
    Inbäddningsmodell: "text-embedding-3-small" ; Källfält: Möten::Anteckning ;
    Målfält: Möten::Anteckning_Inbäddning ; Ersätt målinnehåll ]