ValueCount

Returnerar det totala antalet värden i angiven text.

Format

ValueCount ( text )

Parametrar

text – ett textuttryck eller textfält.

Returnerad datatyp

nummer

7.0

Beskrivning

Värden är textobjekt som alla slutar med ett returtecken. Du kan placera flera värden tillsammans och skapa en värdelista som är avgränsad med returtecken. Ett värde kan vara tomt eller bestå av ett enstaka tecken, ett ord, en mening eller ett stycke. Du börjar skapa ett nytt värde genom att trycka på Retur. Om det sista värdet inte är tomt identifieras det med eller utan avslutande returtecken.

När listan med värden är en litteral sträng, som i exemplet nedan, måste du lägga till ett returtecken (¶) mellan alla objekt i listan. Du lägger till ett returtecken genom att klicka på knappen i dialogrutan Ange beräkning.

Kommentarer

• ValueCount och andra funktioner som fungerar med listor av värden tolkar alla de följande tecknen som avgränsare mellan värden:
  • Teckennamn

Unicode-kodpunkt

Radmatning

10

Vagnretur

13

Radavgränsare

8232

Styckeavgränsare

8233

För listor med värden används "vagnretur" för att beskriva alla dessa avgränsningstecken.

Exempel 1

ValueCount ( "Objekt 1¶Objekt 2¶Objekt 3¶" ) returnerar 3.

ValueCount ( "Objekt 1¶Objekt 2¶Objekt 3¶¶" ) returnerar 4 (det sista värdet är tomt).

Exempel 2

ValueCount ( ValueListItems ( "Personal" ; "Anställdas namn" ) ) returnerar det totala antalet värden i värdelistan Anställdas namn i databasfilen Personal.