TextColor

Ändrar färgen för text till den färg som anges av funktionen RGB.

Format

TextColor ( text ; RGB ( röd ; grön ; blå ) )

Parametrar

text – ett textuttryck eller textfält.

RGB ( röd ; grön ; blå ) - alla heltal från 0 till 16777215 uppnås genom att du kombinerar värdena för röd, grön och blå (som vart och ett ligger mellan 0 och 255) för att representera en färg

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

7.0

Beskrivning

Använd den här funktionen när du vill ändra färg på text.

Kommentarer

• Tillvalen för textformat går förlorade om den returnerade datatypen inte är text.
  • Du kan fastställa RBG-värdet för en färg genom att i Layoutläge klicka på Fyllningspaletten i formateringslisten och välja Annan färg. Värdena visas för var och en av grundfärgerna. I macOS väljer du fliken Färgreglage. Välj Skjutreglage för RGB i listan.
  • Den här funktionen stöds inte i FileMaker WebDirect.

Exempel 1

TextColor ( "Rutig" ; RGB ( 255 ; 0 ; 0 ) ) returnerar ordet Rutig i rött.

TextColor ( "Rutig" ; RGB ( 0 ; 255 ; 0 ) ) returnerar ordet Rutig i grönt.

TextColor ( "Rutig" ; RGB ( 0 ; 0 ; 255 ) ) returnerar ordet Rutig i blått.

TextColor ( "Rutig" ; RGB ( 0 ; 0 ; 0 ) ) returnerar ordet Rutig i svart.

Exempel 2

TextSize ( TextFont ( TextColor ( MinTabell::MinText; RGB( 0 ; 125 ; 125 ) ); "Courier" ) ; 12 ) returnerar texten i MinTabell::MinText formaterad som 12pt. grön text i typsnittet Courier.