LayoutObjectUUID

Geeft als resultaat de UUID (universeel unieke ID) van het lay-outobject waarin de berekening is gedefinieerd.

Opmaak

LayoutObjectUUID

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.2.2

Beschrijving

Deze functie biedt een manier om in berekeningen de UUID van het lay-outobject op te halen waaraan de berekening is gekoppeld zonder dat expliciet naar het object moet worden verwezen. Met LayoutObjectUUID kunt u één berekeningsformule maken die op verschillende objecten kan worden toegepast.

De functie LayoutObjectUUID kan alleen worden gebruikt voor de volgende typen berekeningen voor lay-outobjecten:

Opmerkingen

• Deze functie retourneert "?" wanneer deze in een niet-ondersteunde berekening voor een lay-outobject wordt gebruikt.

Voorbeeld 1

If ( LayoutObjectUUID = "393877C5-D0A2-43D0-88B5-08F9305852DA" ; 1 ; 0 ) retourneert 1 (true) in het vak Webadres van een Web Viewer als de UUID van de Web Viewer 393877C5-D0A2-43D0-88B5-08F9305852DA is.

Voorbeeld 2

Deze voorbeeldformule kan worden gebruikt in het vak Webadres van een Web Viewer om de UUID van de Web Viewer door te geven aan JavaScript dat in de Web Viewer wordt uitgevoerd.

Kopiëren
"data:text/html,
<!doctype html>
<html>
  <head>
    <script>
      var UUID = " & Quote ( LayoutObjectUUID ) & ";
      <!-- Script wordt voortgezet -->
    </script>
  </head>
  <body>
    <!-- Hoofdtekst van pagina -->
  </body>
</html>"