ConvertToFileMakerPath

Converteert een pad in een standaardindeling naar een FileMaker-indeling.

Opmaak

ConvertToFileMakerPath (standaardpad ; indeling)

Parameters

standaardpad - een tekstuitdrukking of tekstveld met een pad in een standaardindeling.

indeling - een numerieke waarde die de standaardindeling aangeeft van standaardpad (zie hieronder).

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.0

Beschrijving

Deze functie werkt tegengesteld aan ConvertFromFileMakerPath. De parameter indeling kan dezelfde waarden hebben als in de ConvertFromFileMakerPath functie.

Wanneer een standaardpad niet kan worden geconverteerd naar een FileMaker-pad, retourneert deze functie "?".

Opmerkingen

• Als standaardpad niet de indeling heeft die is opgegeven met de parameter indeling, kan deze functie een ongeldig FileMaker-pad retourneren of "?".

• Deze functie converteert URL-paden die het fmp-schema gebruiken naar FileMaker-paden met het prefix fmnet. Alle andere geretourneerde FileMaker-paden gebruiken het prefix file. Raadpleeg Over prefixen van paden.

Voorbeeld 1

ConvertToFileMakerPath ("/Gebruikers/John Smith/Documenten/test.xlsx" ; PosixPath) retourneert:

• file:/Macintosh HD/Gebruikers/John Smith/Documenten/test.xlsx op een Mac met een root-volume met de naam Macintosh HD.

• file:/C:/Gebruikers/John Smith/Documenten/test.xlsx op een Windows-computer met een opstartstation met de aanduiding C.

Voorbeeld 2

ConvertToFileMakerPath ("C:\Gebruikers\John Smith\Documenten\test.xlsx" ; WinPath) retourneert file:/C:/Gebruikers/John Smith/Documenten/test.xlsx.

Voorbeeld 3

Toont fmnet:/fmhost.voorbeeld.com/Mijn clients.fmp12 na het converteren van de URL in de variabele $URL naar een FileMaker-pad.

Kopiƫren
Variabele instellen [ $URL ; Waarde: "fmp://fmhost.voorbeeld.com/Mijn%20clients.fmp12" ]
Aangepast dialoogvenster tonen [ ConvertToFileMakerPath ($URL ; URLPath) ]