GetAddonInfo

Geeft als resultaat een JSON-object met informatie over een add-on.

Opmaak

GetAddonInfo ( addonID )

Parameters

addonID - tekst waarmee de UUID (Universally Unique Identifier) van een geïnstalleerde of verpakte add-on wordt aangeduid.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.2.2

Beschrijving

Deze functie zoekt naar een add-on waarvan de UUID overeenkomt met de parameter addonID en informatie over de add-on retourneert. De zoekopdracht betreft:

• geïnstalleerde add-ons, die zich in het huidige bestand bevinden

• verpakte add-ons, die momenteel niet zijn geïnstalleerd maar voor FileMaker Pro beschikbaar zijn om te worden geïnstalleerd

Als u een add-on ontwikkelt, kunt u deze functie gebruiken om tijdens runtime informatie op te halen over geïnstalleerde en verpakte add-ons. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de GetLayoutObjectOwnerInfo functie om de ID op te halen van de add-on die een bepaald lay-outobject bevat, en vervolgens de ID van die add-on door te geven aan deze functie om de naam van de add-on op te halen.

In het volgende voorbeeld van het geretourneerde JSON-object, is de opgegeven add-on geïnstalleerd vanuit de verpakte add-on met de naam "Personen" en heeft deze de naam "Hernoemde personen" gekregen.

Kopiëren
{
    "APIVers" : 2,
    "Installed"
    {
        "Name" : "Hernoemde personen",
        "UUID" : "B79DDD6D-DDF2-4370-A3C9-F9DEF2C52992",
        "UsesLayoutPayload" : 1,
        "UsesRelationship" : 1
    },
    "Package"
    {
        "Name" : "Personen",
        "UUID" : "3CB70E8B-B45E-4EF1-B2DD-8CA7DDB3CDC1"
    }
}

In de volgende tabel worden de elementen in het geretourneerde JSON-object beschreven.

JSON-element

Beschrijving

APIVers

Numerieke waarde voor de versie van de structuur van dit JSON-object. Als de structuur van dit JSON-object verandert in een volgende release, verandert dit nummer ook.

Versie 2: UsesLayoutPayload en UsesRelationship toegevoegd.

Installed

Object dat de add-on beschrijft, indien geïnstalleerd. Omvat de volgende sleutels:

• Name: naam van de add-on

• UUID: UUID van de add-on

• UsesLayoutPayload: logische waarde die aangeeft of de add-on lay-outobjecten toevoegt wanneer deze naar de huidige lay-out worden gesleept.

• UsesRelationship: logische waarde die aangeeft of de add-on een relatie met de huidige tabelvermelding maakt.

Package

Object dat de verpakte add-on beschrijft. Omvat de volgende sleutels:

• Name: naam van de add-on

• UUID: UUID van de add-on

Voorbeeld 1

Hiermee wordt het hierboven getoonde JSON-object geretourneerd.

Kopiëren
GetAddonInfo ( "B79DDD6D-DDF2-4370-A3C9-F9DEF2C52992" )