GetLayoutObjectOwnerInfo

Geeft als resultaat een JSON-object met eigendomsinformatie over een lay-outobject.

Opmaak

GetLayoutObjectOwnerInfo ( objectID )

Parameters

objectID - tekst waarmee de UUID (Universally Unique Identifier) of de eigenaar-ID van een lay-outobject wordt aangeduid.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

19.2.2

Beschrijving

Deze functie zoekt naar een lay-outobject waarvan de UUID of eigenaar-ID overeenkomt met de parameter objectID en retourneert informatie over de eigenaar van het object. De volgende worden beschouwd als eigenaars van een lay-outobject:

• de lay-out waarin zich het object bevindt

• de add-on waarin zich het object bevindt, indien van toepassing

Als een lay-outobject aan een lay-out wordt toegevoegd, wordt er een UUID aan het object toegewezen. Als een exemplaar van een add-on aan een lay-out wordt toegevoegd, wordt er een eigenaar-ID aan de add-on toegewezen. De waarde van de parameter objectID kan de UUID of de eigenaar-ID van het object zijn. Zie LayoutObjectUUID functie.

Als u een add-on ontwikkelt, kunt u deze functie gebruiken om tijdens runtime informatie op te halen over lay-outobjecten in een exemplaar van uw add-on.

In het volgende voorbeeld van het geretourneerde JSON-object, is het lay-outobject een exemplaar van een add-on in de lay-out Taken.

Kopiëren
{
    "APIVers" : 1,
    "Object"
    {
        "UUID" : "D7C30E98-1924-4BF5-A263-53E9CD36862F",
        "Index" : 1,
        "Name" : "ActivityTimeLineWV_970E9CAE-D6FA-40DE-ACFA-14D110731F82",
        "Owners"
        {
            "Add-on"
            {
                "InstanceID" : "38EA3124-9CFD-4490-A634-A0A72A613145"
            },
            "layout"
            {
                "UUID" : "D7C30E98-1924-4BF5-A263-53E9CD36862F",
                "Name" : "Taken"
            }
        }
    }
}

In de volgende tabel worden de elementen in het geretourneerde JSON-object beschreven.

JSON-element

Beschrijving

APIVers

Numerieke waarde voor de versie van de structuur van dit JSON-object. Als de structuur van dit JSON-object verandert in een volgende release, verandert dit nummer ook.

Object.UUID

UUID van het opgegeven lay-outobject

Object.Index

Index van het object in de lay-out (beginnend met nul)

Object.Name

Naam van het lay-outobject (raadpleeg Objecten benoemen)

Object.Owners
.Add-on.InstanceID

ID van het exemplaar van de add-on waarin het object zich bevindt. Als het object zich niet in een add-on bevindt, is het element Add-on niet aanwezig.

Object.Owners
.Layout.UUID

UUID van de lay-out waarin zich het object bevindt

Object.Owners
.Layout.Name
Naam van de lay-out waarin zich het object bevindt

Voorbeeld 1

Hiermee wordt het hierboven getoonde JSON-object geretourneerd.

Kopiëren
GetLayoutObjectOwnerInfo ( "970E9CAE-D6FA-40DE-ACFA-14D110731F82" )