JSONMakeArray

Converteert een lijst met gescheiden waarden naar een JSON-matrix van het opgegeven type.

Opmaak

JSONMakeArray ( lijstMetWaarden ; scheidingsteken ; type )

Parameters

lijstMetWaarden - een lijst met gescheiden waarden.

scheidingsteken - tekst die de ene waarde scheidt van de volgende (een lege tekenreeks betekent elk regelscheidingsteken).

type - een numerieke waarde die het type gegevens in de array aangeeft. Gebruik dezelfde numerieke waarden als voor de parameter type in de functie JSONSetElement functie.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

21.0

Beschrijving

Voor lijstMetWaarden geeft deze functie een JSON-array met waarden als resultaat. Elke waarde moet worden gescheiden door het teken dat u opgeeft in de scheidingsparameter.

Opmerkingen

• Als het scheidingsteken een lege tekenreeks is, kunnen lijstMetWaarden worden gescheiden door een willekeurig regelscheidingsteken (terugloopteken, nieuwe regel of andere Unicode-regel of alineascheidingstekens).

Voorbeeld 1

JSONMakeArray ( "34,600,18,600,18.0" ; "," ; JSONNumber ) geeft als resultaat:

Kopiëren
[34,600,18,600,18]

Voorbeeld 2

Wanneer het veld Product::Kleuren bevat

Kopiëren
groen
rood
geel

JSONMakeArray ( Product::Kleuren ; "" ; JSONString ) geeft als resultaat:

Kopiëren
["groen","rood","geel"]

Voorbeeld 3

Wanneer het veld Bakkerij::Product het volgende bevat

Kopiëren
{"ID" : "FB1", "naam" : "Donuts" } #
true #
null #
"brood"

dan geeft

Kopiëren
JSONFormatElements (
    JSONMakeArray ( Bakkerij::Product ; "#" ; JSONRaw )

als resultaat

"id" : "FB1",
        "name" : "Donuts"
    true,
    null,
    "Breads"