JSONFormatElements

Maakt elementen in JSON-gegevens op om ze makkelijker te kunnen lezen.

Opmaak

JSONFormatElements (json)

Parameters

json - een tekstuitdrukking of een veld dat een JSON-object of een array bevat.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

16.0

Beschrijving

Deze functie parseert de tekst in de parameter json. Als de functie is geslaagd, geeft deze als resultaat json met tekens voor tabs en regeleinden, en met JSON-objecten die alfabetisch zijn gesorteerd op sleutel. Anders geeft deze functie als resultaat "?" gevolgd door een foutbericht (raadpleeg Fouten in JSON-gegevens verwerken).

Voorbeeld 1

JSONFormatElements ("{ \"a\" : { \"lnk\" : false, \"id\" : 12 } }") geeft als resultaat

"a"
        "id" : 12,
        "lnk" : false