ConvertToFileMakerPath

Konverterar en sökväg i ett standardformat till FileMaker-format.

Format

ConvertToFileMakerPath ( standardSökväg ; format )

Parametrar

standardSökväg – ett textuttryck eller textfält som innehåller en sökväg i ett standardformat.

format – ett numeriskt värde som anger standardformatet för standardSökväg (se nedan).

Returnerad datatyp

text

Ursprungsversion

19.0

Beskrivning

Den här funktionen utför det motsatta från ConvertFromFileMakerPath. Parametern format kan ha samma värden som i Funktionen ConvertFromFileMakerPath.

När en standardsökväg inte kan konverteras till en FileMaker-sökväg returnerar den här funktionen "?".

Kommentarer

• Om standardSökväg inte har det format som anges av parametern format kan den här funktionen returnera en ogiltig FileMaker-sökväg eller "?".

• Den här funktionen konverterar URL-sökvägar som använder fmp-schemat till FileMaker-sökvägar med prefixet fmnet. Alla andra returnerade FileMaker-sökvägar använder prefixet file. Mer information finns i Om sökvägsprefix.

Exempel 1

ConvertToFileMakerPath ( "/Users/Johan Svensson/Documents/test.xlsx" ; PosixPath ) returnerar:

• file:/Macintosh HD/Users/Johan Svensson/Documents/test.xlsx på en Mac där rotvolymen har namnet Macintosh HD.

• file:/C:/Users/Johan Svensson/Documents/test.xlsx på en Windows-dator där startenheten är C.

Exempel 2

ConvertToFileMakerPath ( "C:\Users\Johan Svenson\Documents\test.xlsx" ; WinPath ) returnerar file:/C:/Users/Johan Svensson/Documents/test.xlsx.

Exempel 3

Visar fmnet:/fmvärd.exempel.com/Mina kunder.fmp12 sedan URL:en i variabeln $URL har konverterats till en FileMaker-sökväg.

Kopiera
Ange variabel [ $URL ; Värde: "fmp://fmvärd.exempel.com/Mina%20kunder.fmp12" ]
Visa anpassad dialogruta [ ConvertToFileMakerPath ( $URL ; URLPath ) ]