GetTableDDL

Retourneert tabelinformatie in DDL-indeling voor een lijst met tabelvoorvallen die zijn opgegeven als een JSON-array.

Opmaak

GetTableDDL ( tabelGebeurtenisNamen ; negeerFout )

Parameters

tabelGebeurtenisNamen - een tekstexpressie voor een JSON-matrix van de te retourneren tabelvoorvallen.

negeerFout - als deze optie is ingesteld op waar, worden DDL-gegevens geretourneerd voor de tabel die geen fout veroorzaken. Indien Onwaar, retourneert DDL informatie wanneer er geen gebeurtenissen in de tabel een fout veroorzaken; anders wordt '?' geretourneerd. Om een fout aan te geven en de gebeurtenissen in de tabel die de fout hebben veroorzaakt in het AI-oproeplogboek te registreren (zie scriptstap Loggen van AI-gesprekken instellen scriptstap).

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig uit versie

21.0

Beschrijving

Deze functie retourneert een DDL-weergave van de opgegeven tabelgebeurtenissen in het huidige bestand. De DDL bestaat uit SQL-opdrachten die kunnen worden gebruikt om databaseschema (tabellen, velden en relaties) te definiëren.

Opmerkingen

• Samen met de tabel- en veldnamen bevat de geretourneerde DDL de veldopmerkingen die zijn ingevoerd in het dialoogvenster Database beheren. Deze aanvullende informatie over elk veld kan een model helpen om meer bruikbare SQL-query's te geven.

Voorbeeld 1

GetTableDDL ( "[\"Meetings\", \"Topics\"]"; True) retourneert het volgende voor een FileMaker Pro-bestand met de namen Meetings and Topics:

Kopiëren
CREATE TABLE "Meetings" (
"Title" varchar(255),
"Location" varchar(255),
"Date" datetime,
"Start Time" datetime,
"End Time" datetime,
"Duration" varchar(255),
"Note" varchar(255),
"PrimaryKey" varchar(255), /*Unieke identificatie van elke record in deze tabel*/
"CreatedBy" varchar(255), /*Accountnaam van de gebruiker die elke record heeft aangemaakt*/
"ModifiedBy" varchar(255), /*Accountnaam van de gebruiker die elke record als laatste heeft gewijzigd*/
"CreationTimestamp" datetime, /*Datum en tijd waarop elke record is gemaakt*/
"ModificationTimestamp" datetime, /*Datum en tijd waarop elke record voor het laatst is gewijzigd*/
"Note_Embedding" varbinary(4096),
PRIMARY KEY (PrimaryKey)
);

CREATE TABLE "Topics" (
"Subject" varchar(255),
"Text" varchar(255),
"ForeignKey" varchar(255), /*Unieke identificatie van elke record in de gerelateerde tabel*/
"Number of Topics" int,
"PrimaryKey" varchar(255), /*Unieke identificatie van elke record in deze tabel*/
"CreatedBy" varchar(255), /*Accountnaam van de gebruiker die elke record heeft aangemaakt*/
"ModifiedBy" varchar(255), /*Accountnaam van de gebruiker die elke record als laatste heeft gewijzigd*/
"CreationTimestamp" datetime, /*Datum en tijd waarop elke record is gemaakt*/
"ModificationTimestamp" datetime, /*Datum en tijd waarop elke record voor het laatst is gewijzigd*/
PRIMARY KEY (PrimaryKey),
FOREIGN KEY (ForeignKey) REFERENCES Meetings(PrimaryKey)
);

Voorbeeld 2

Schakelt loggen van AI-aanroepen in en controleert vervolgens voor een reeks namen van voorvallen in tabellen of GetTableDDL een fout retourneert waarbij de parameter negeerFout is ingesteld op Onwaar.

Kopiëren
Loggen van AI-gesprekken instellen [ Aan ; Bestandsnaam: "ai-call.log" ]
Variabele instellen [ $tableDDL ; Waarde:
    GetTableDDL ( JSONMakeArray ( "Meetings,Employees,Contact Info" ; "," ; JSONString ) ;
    False ) ]
If [ $tableDDL = "?" ]
    Aangepast dialoogvenster tonen [ "Er is een fout opgetreden. Zie ai-call.log in de map documenten." ]
Else
    Aangepast dialoogvenster tonen [ $tableDDL ]