Afbeelding invoegen

Importeert een afbeelding uit een ander bestand in het huidige containerveld.

Opties

• Met Alleen een verwijzing opslaan geeft u aan dat FileMaker Pro alleen een koppeling naar het grafische bestand moet opslaan en niet het gehele bestand. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u de afbeelding verplaatst of verwijdert, kan die niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro.
  • Bronbestand opgeven identificeert het bestand dat de afbeelding bevat. Het bestandspad moet beginnen met image, imagemac, imagewin of imagelinux. Raadpleeg Bestandspaden maken.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Gedeeltelijk
FileMaker Server Nee
FileMaker Cloud Nee
FileMaker Data API Nee
Custom Web Publishing Nee

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

U moet een veld opgeven, in een veld klikken of de Ga naar veld scriptstap gebruiken voordat u deze scriptstap uitvoert.

Als ‘Afbeelding invoegen’ wordt uitgevoerd en u geen bestandsnaam hebt opgegeven met de optie Bronbestand opgeven, verschijnt in FileMaker Pro een dialoogvenster waarin de gebruiker het te importeren bestand kan selecteren en er een schermafdruk van kan weergeven.

Opmerkingen

• FileMaker WebDirect biedt geen ondersteuning voor de opties Alleen een verwijzing opslaan of Bronbestand opgeven.
  • Als er geen actief containerveld is in de lay-out waarop het script wordt uitgevoerd, geeft de scriptstap Afbeelding invoegen een foutcode die kan worden opgevraagd met de Get (LaatsteFout) functie.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar het veld ‘Afbeelding’ en voegt een afbeelding in met het relatieve pad image:Foto’s/Mobiele telefoon.png.

Kopiëren
Ga naar veld [Producten::Afbeelding]
Afbeelding invoegen ["Mobiele telefoon.png"]