Invoegen uit laatst bezochte

Plakt gegevens uit de laatste actieve record in het opgegeven veld van de huidige record of in de zoekopdracht.

Opties

• Als u Gehele inhoud selecteren inschakelt, wordt de inhoud van een veld vervangen. Als u deze optie niet inschakelt, voegt de scriptstap Invoegen uit laatst bezochte het resultaat in bij het invoegpunt of achter de bestaande gegevens in het veld.

• Met Ga naar doelveld geeft u het veld op waarin u de inhoud wilt plakken.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Ja
FileMaker Server Ja
FileMaker Cloud Ja
FileMaker Data API Ja
Custom Web Publishing Ja

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Gebruik deze scriptstap om consistentie te garanderen en de gegevensinvoer te automatiseren. De actieve record is de laatste record waarop FileMaker Pro een bewerking heeft uitgevoerd, zoals het plakken van tekst in of verplaatsen van tekst naar een veld met de Ga naar veld scriptstap.

Opmerkingen

• Als het opgegeven veld niet voorkomt in de lay-out waarop het script wordt uitgevoerd, geeft de scriptstap ‘Invoegen uit laatst bezochte’ een foutcode die kan worden opgevraagd met de Get (LaatsteFout) functie.

• Als u handmatig veldgegevens selecteert voordat u deze scriptstap uitvoert in FileMaker WebDirect, wordt de scriptstap uitgevoerd alsof u niets selecteerde. Als u veldgegevens wilt selecteren voordat u deze scriptstap uitvoert in FileMaker WebDirect, gebruikt u de Selectie instellen scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript maakt een nieuwe record en voegt de naam van de klant in uit de laatst weergegeven record.

Kopiëren
Nieuwe record/nieuw verzoek
Invoegen uit laatst bezochte [Facturen::Naam klant]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript voegt de waarde uit het veld 'Naam klant' van de laatst bezochte record in een zoekopdracht in, wacht tot de gebruiker wijzigingen heeft aangebracht en voert vervolgens de zoekopdracht uit.

Kopiëren
Ga naar Zoeken [Onderbreken: Uit]
Invoegen uit laatst bezochte [Facturen::Naam klant]
Script onderbreken/hervatten [Onbeperkt]
Zoekopdracht uitvoeren [ ]