Ga naar portaalrij

Navigeert van de ene naar de andere rij in het actieve portaal.

Opties

• Met Selecteren geeft u op of de gehele portaalrij moet worden geselecteerd. Indien Uit, is slechts één veld in het portaal actief.

• Selecteer Eerste om naar de eerste rij in het portaal te gaan.

• Selecteer Laatste om naar de laatste rij in het portaal te gaan.

• Selecteer Vorige om naar de vorige rij in het portaal te gaan.

• Selecteer Volgende om naar de volgende rij in het portaal te gaan.

• Afsluiten na laatste beëindigt het script wanneer het de laatste portaalrij bereikt als Volgende of Vorige is geselecteerd. U kunt Afsluiten na laatste binnen een lus gebruiken om de lus af te sluiten na de laatste portaalrij.

• Op berekening gaat naar het rijnummer dat het resultaat is van de door u gemaakte berekening of naar het bevestigde rijnummer in een dialoogvenster als u Met dialoogvenster instelt op Aan.

Compatibiliteit

Product Ondersteund
FileMaker Pro Ja
FileMaker Go Ja
FileMaker WebDirect Gedeeltelijk
FileMaker Server Gedeeltelijk
FileMaker Cloud Gedeeltelijk
FileMaker Data API Gedeeltelijk
Custom Web Publishing Gedeeltelijk

Afkomstig uit versie

6.0 of lager

Beschrijving

Wanneer geen portaal is geactiveerd, gebruikt het script het eerste portaal in de stapelvolgorde van de lay-out.

Wanneer u met deze scriptstap naar een andere rij gaat, wordt geprobeerd om hetzelfde veld geselecteerd te houden. Als er geen veld in het portaal is geselecteerd, selecteert de scriptstap het eerste veld dat toegankelijk is.

Wanneer een veld in een portaal is geselecteerd, kunt u met deze stap naar hetzelfde veld in een andere portaalrij gaan. Als bijvoorbeeld het derde veld in de tweede portaalrij is geselecteerd, dan gaat u met

Kopiëren
Ga naar portaalrij [Selecteren: Uit ; Volgende ; Afsluiten na laatste: Uit]

naar het derde veld in de derde portaalrij.

Opmerkingen

• In een portaal met records uit de huidige tabel heeft deze scriptstap hetzelfde resultaat als Ga naar record/verzoek/pagina.

• In FileMaker WebDirect beweegt de cursor naast de opgegeven rij maar wordt de rij niet geselecteerd.

• Scripts aan serverzijde, de FileMaker Data API en Custom Web Publishing bieden geen ondersteuning voor de optie Op berekening.

• Wanneer dit wordt uitgevoerd op de server, legt de scriptstap Ga naar portaalrij de huidige record vast.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar de laatste rij van een portaal om een record te maken.

Kopiëren
Ga naar veld [Gerelateerde facturen::Resumé]
Ga naar portaalrij [Selecteren: Uit ; Laatste]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript stelt een gebruiker in staat batchupdates aan te brengen in het statusveld in een portaal.

Kopiëren
Ga naar portaalrij [Selecteren: Aan ; Eerste]
Loop
    Ga naar veld [Selecteren/uitvoeren; Facturen::Status]
    Script onderbreken/hervatten [Onbeperkt]
    Ga naar portaalrij [Selecteren: Uit ; Volgende ; Afsluiten na laatste: Aan]
End Loop