Claris Hjälpcenter

Börja här för att lära dig att använda Claris-plattformen

Snabbstart

Lär dig grunderna om Claris-plattformen

Formulär

Kalkylblad

Kanban

Mer information

Utforska Claris-plattformen med resurser som organiseras i vår nya utbildningsväg

Utbildning och resurser (EN)

Claris Community (EN)

Vanliga frågor och svar

Hur importerar jag data till Claris Studio?

Det finns mer än ett sätt att föra in data i Claris Studio.

Importera en CSV-fil till en kalkylbladsvy

I en kalkylbladsvy i Claris Studio kan du välja Tabellåtgärder > Importera från CSV. Den här metoden är begränsad till att importera 1 000 poster åt gången.

Importera data med FileMaker Pro

I en anpassad app kan du välja Arkiv > Importera poster > Fil och importera data i ett av flera filforma som stöds till en länkad Claris Studio-tabell.

import-data-into-claris-studio.html
Vilka Claris Studio-fält fungerar även i Claris Pro-apparna?

De flesta fälttyper i Claris Studio stöds i anpassade FileMaker Pro-appar. Det innebär att det flesta data i Claris Studio-fält visas i fält av motsvarande typ i anpassade appar.

Claris Studio-data är inte tillgängliga i FileMaker Pro-appar för fälttyper som inte stöds.

studio-fields-that-work-in-apps.html
Varför kan inte mina inbjudna användare komma åt Claris Studio?

Här är några möjliga lösningar på vanliga problem som teamledare kan stöta på när de bjuder in nya användare.

Problem Lösning

Användaren har inte ett Claris-ID än och kommer inte vidare från inloggningssidan.

När en teamledare bjuder in användare får de ett e-postmeddelande med en inbjudan. Inbjudna användare måste klicka på länken Gå med i e-postmeddelandet. När inloggningssidan visas måste nya användare klicka på Registrera dig och sedan skapa ett konto med samma e-postadress som inbjudan skickades till.

Claris Studio-sidan för inloggning med Registrera dig markerat

En ny användare har skapat ett konto men inte fått verifieringskoden via e-post.

Be användaren att kontrollera om det finns ett e-postmeddelande med en verifieringskod för Claris-ID i skräppostmappen.

Om hen inte kan hitta e-postmeddelandet eller har tagit bort det kan du skicka det igen. Mer information finns i Bjuda in användare till ett team.

Om verifieringskoden inte har använts inom 24 timmar har den gått ut och användaren måste kontaktasupporten.

troubleshooting-inviting-users.html