Användarguide om Claris Connect för Apple School Manager

Välkommen! Den här guiden beskriver hur Apple School Manager och Claris Connect kan användas tillsammans för att ansluta ert Student Information System (SIS) eller ladda upp skoldata i CSV-format (comma-separated value).

Apple School Manager är en webbaserad portal för skolors IT-administration som integreras med skoldata i SIS-system och CSV-format. Med den här integrationen kan du koppla samman skolans data med Apple School Manager. Läs mer i Användarhandbok för Apple School Manager.

Claris Connect är en molnbaserad integrationsplattform som hjälper dig att skapa hela arbetsflöden genom att koppla samman applikationer (appar). Med Claris Connect kan du konfigurera en daglig dataöverföring från SIS till Apple School Manager. Därefter körs överföringen automatiskt. Du kan också ladda upp CSV-filer med skoldata till Apple School Manager med hjälp av en SFTP-klient (Secure File Transfer Protocol) och ett Claris Connect-filkonto.

Målgrupp

Den här guiden riktar sig till IT-administratörer inom skolan som

• har åtkomst till skoldistriktets SIS-portal eller skoldata i CSV-format

• har åtkomst till skoldistriktets Apple School Manager-portal

• har bjudits in att skapa ett Claris Connect-konto för distriktets organisation (kallas för ett team i Claris Connect).

Obs!  När skolan har registrerat sig för Claris Connect för Apple School Manager får du via e-post en inbjudan om att starta konfigurationsprocessen.

SIS-system som stöds

Claris Connect har stöd för Aeries, Follett Aspen och Skyward, samt alla andra SIS som överensstämmer med specifikationen OneRoster 1.1 eller 1.2. För mer information om att att arbeta med SIS-systemet, se följande avsnitt i Claris Connect Hjälp:

Ladda upp CSV-filer med en SFTP-klient

Mer information om att ladda upp CSV-filer med en SFTP-klient finns i Uploading school data to Apple School Manager i Claris Connect Hjälp.